Yeni filmler, tekrar tekrar izlemek istediğimiz filmler, en güzel sahneler tabii ki ses sistemi ile daha da güzelleşiyor. En rahat ettiğimiz alanımız evlerimizde ses sistemleri ile sinema keyfini yaşamak mümkün oluyor.
Evde ses sistemi; bilgisayarlara, televizyonlara, projeksiyon cihazlarına hatta telefonlara bile bağlanabiliyor. Ses sistemlerinin günümüz teknolojisi ile birleşmesi sonucunda artık kablo ile bağlantı gereksinimi de ortadan kalkıyor.
İçerikler
Ev Ses Sistemi Ne Kadar Elektrik Tüketir?
Elektronik aletleri satın almadan önce ne kadar elektrik tüketeceğini, dairenizin elektrik yapısına zarar vermeyeceğini bilebilirsiniz. Ev ses sistemlerinin elektrik değeri 95W olması halinde hem aşırı elektrik tüketmeyecek hem de elektrik donanımınıza zarar vermeyecektir.
Ev Sinema Sistemi Nelerden Oluşur?
Evinizde ses sistemi dahil olmak üzere ev sinema sistemi kurmak istiyorsanız aşağıdaki ekipmanlara sahip olmanız gerekmektedir.
- Hoparlör
- Amplifikatör
- Wireless bağlantı ünitesi
- Soundbar ses sistemi
- Network oynatıcı
- Kanallar
Yukarıda listelediğimiz ürünler ev sinema sistemlerinin vazgeçilmez ekipmanlarıdır. Daha yüksek kalitede ve verimli bir sinema keyfi yaşamak istiyorsanız, listeye ek birçok ses sistemi ürününü de sisteminize dahil edebilirsiniz.
Ev Ses Sistemi Nasıl Seçilir?
Ev ses sistemi seçerken öncelikle kullanım amacınızı ve evinizde ses sistemini koyacağınız alanı göz önünde bulundurmalısınız. Eğer ses sistemini ufak bir alana kuracaksanız çok yüksek sesler veren sistemler eviniz için uygun olmayacak ve kullanım süresi arrtıkça sizi rahatsız edecektir. Diğer bir önemli konu ise ses sistemi kabinlerinin ve kasalarının ebatlarının kuracağınız alanda kapladığı yüzeydir. Küçük alanlar için büyük alan kaplayan ses sistemleri yine zamanla sizi rahatsız edecektir. Bu gibi durumlarda ses bombası adı verilen küçük bluetooth hoparlörleri tercih edebilirsiniz.
Ses sistemi her zaman yüksek ses almayı amaçlayanlar tarafından değil zaman zaman da televizyonların dahili ses çıkışlarının kaliteli ses vermemesi probleminin çözümünde tercih edilebilmektedir. Bu gibi durumlarda normal şartlarda ses çıkışı verecek kadar yeterli olan minik ses sistemleri ve hoparlörleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Özellikle duvara veya tv ünitesine monte edilen televizyonların kasa arkasında kalan hoparlörleri verimli ses çıkışlarını engelleyebilmektedir. Bu durumda televizyonun altına veya yanına yerleştirilebilen soundbarları tercih edebilirsiniz.
Ses sistemi satın almadan önce, alacağınız ses sisteminde hangi mod seslerin de olduğuna dikkat etmelisiniz. Film modu, konser modu, bas, çift taraflı ses çıkışı ve tek taraflı ses çıkışı gibi birçok özellikten hangisine ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Ses sisteminin hangi bağlantı türü ile televizyonunuza bağlanacağı da önemlidir. Televizyonunuzda HDMI, USB, Bluetooth ve Wireless gibi hangi özellik ile bağlantı kurulabileceğini tespit ederek ses sistemini seçerken bu özelliğin olup olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız.
Soundbar İşe Yarar Mı? Hoparlör İle Arasındaki Fark Nedir?
Soundbarlar hem kablo ile bağlantının azaltılması hem de hoparlörün büyük kabinlerindeki görüntünün oluşmaması için kullanıcılar tarafından son zamanlarda en çok tercih edilen ses sistemleri arasında yer alıyor.
İnce şerit şeklinde bir görüntüye sahip olan soundbarlar genellikle televizyonların altına yerleştirilen yatay kutu formunda bulunuyor. Ayrı ayrı ses sistemi kurmak istemiyorsanız soundbarları tercih edebilirsiniz. Tek görüntüsü ile yer açısından da kullanıcılara daha kolay kullanım imkanı sunuyor.
Donanım kategorisinde ilginizi çekebilecek diğer yazılımızı da okuyun: